Моторола патентова екран на телефон, който се поправя сам (СНИМКА)

54

От Моторола имат амбиции да създадат не просто телефонни екрани, устойчиви на удар, а такива, при които пукнатините да се поправят веднага и на място.

Компанията наскоро кандидатства да получи патент за изработка на телефонен екран от полимер, който запаметява формата си и може да я възстановява под въздействие на топлина. Телефонът може да използва собствена, излъчвана от него топлина. Телесната топлина или използване на панел за зареждане също ще вършат работа.От Моторола дори предвиждат приложение, което показва на телефона откъде да започне ремонта.

Звучи като мечта за всеки, който някога е чупил екрана на телефона си. Има обаче известни неясноти. Преди всичко, става дума за патент и няма гаранции, че Моторола или дъщерната им компания Леново ще го реализират на практика.

Освен това, както при противоударните екрани на Моторола, и това може да се окаже компромисно решение. Полимерният екран вероятно няма да е приятен на пипане като стъклото, а и технологията едва ли ще е способна да възстанови напълно функционирането на екрана.

Ако сте от хората, които постоянно изпускат вещите си, вероятно все пак ще се наложи да дадете телефона си на ремонт. Със сигурност обаче ще ви излезе по-евтино от цялостно ремонтиране, а и е добър вариант при по-тежки телефони, които се изпускат и чупят по-често.

Източник: www.engadget.com

Превод и редакция:“Нова вест“