9-годишен шампион по гимнастика е сред загиналите в катастрофа край Плевен

83

Снимка: 24chasa.bg

Няма да те забравим никога малък шампионе„. С тези думи се обръщат представителите на клуба по спортна гимнастика, чийто състезател е бил и Даниил Вълчев. Това предаде 24 часа.

9-годишният гимнастик загина преди няколко дни в тежка катастрофа между автобус и кола край Плевен. Неговата самоличност потвърдиха от клуба, в който е тренирал Дани.

Почивай в мир мило дете! Няма да те забравим никога малък шампионе. Завинаги ще останеш в сърцата ни„. Това е цялото послание, което бе отправено от скърбящите спортисти към загиналия „малък шампион“.

Детето беше много перспективно!“, категоричен бе Илия Янев, личният треньор на загиналия Дани.

Има призови места в международни турнири. Дани бе част от отбора ни в малката възраст до 10 години, който има в своя актив първи и втори места от държавни първенства. Детето винаги е било на много високо ниво. демонстрираше изключително добра дисциплина и много се стараеше“, допълни той, все още преживяващ тежката загуба.

Сред загиналите е и майката на 9-годишния гимнастик Юлия Александровна. за която от клуба също скърбят. Янев обясни, че семейството на малкия Дани е великолепно и винаги са оказвали съдействие за всичко необходимо.

Аз самият още съм в шок и ми е трудно!“, завърши той.