Мъж намери сляпата си майка пребита и в безпомощно състояние, задържани са баща и син

30

Криминалистите започват работа по случая след получен сигнал на 17 юли от 38-годишен мъж, намерил 69-годишната си майка пребита и в безпомощно състояние.

Това съобщиха от ОДМВР – Сливен за Нова вест.

Жената е незряща и живее сама в град Нова Загора. Тя е настанена в болнично заведение в град Сливен с фрактури на ръце и лицеви кости, както и с множество други наранявания с опасност за живота.

След като анализират първоначално събраната информация, разследващите започват работа по три основни версии. Постепенно като водеща излиза, че престъплението е свързано с дейността на пострадалата като гадателка. В процеса на оперативните действия те установяват, че през 2016 г. жената била посещавана от семейство от град Котел, потърсило помощ в алтернативни  методи за справяне със здравословен проблем.

По първоначални данни, когато методите не довели до желания резултат, хората потърсили и други лица, занимаващи се с подобна  дейност. Междувременно решили, че 69-годишната жена умишлено им причинява беди и замислили отмъщение. Така на 15-ти срещу 16-те юли те проникнали в дома й докато  спи и й нанесли множество удари с твърд предмет.

След провеждането на редица процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на 2 август в град Котел са задържани Д.С./58г./, синът му  Г.Г./35г./ и 26-годишният Г.Б., всички жители на града. След доклад на случая в прокуратурата, мярката им за задържане била удължена до 72 часа, а с решение на Окръжен съд-Сливен на  Г.Г. и Г.Б. е наложена мярка за неотклонение „домашен арест”, а на Д.С. – „парична гаранция”.