Благородна постъпка на кмет го превърна в герой

37
Снимката е илюстративна

Снимка: Shutterstock

Кметът на село Бистрица, макар и на болнично легло, събрал сили за да помогне на приятел в нужда.

Това предадоха от Нова.

Кмет с инфаркт избяга от болница заедно с апаратурата. Причината – обадили му се по телефона за негов приятел, който бил зле.

Кметът на дупнишкото село Бистрица е познат сред съселяните си като ексцентричен и добродушен човек. Повече действа, по-малко мисли, казват те, особено при спешни случаи.

Той е герой и помага на абсолютно всеки, който и да му звънне. Винаги тръгва пръв”, разказва Радослав Димитров.

Така се случило и миналата седмица. Докато отивал на работа, на кмета му прилошало. В болницата констатирали микроинфаркт. В този момент обаче приятел му звъннал по телефона.

Каза само: „ Гецата е много зле, у гората е станало нещо, дай да идем да го прибираме”. Той не знаеше, че аз съм в болница. Станах и тръгнах”, разказва Кирил Огненски.

Кметът тръгнал заедно с прикрепения за него болничен апарат, защото състоянието на мъжа, с прякор Гецата, било тежко. Докато карал мотор го ужилино насекомо и получил алергичен шок.

Момчето лежеше в безпомощно състояние. Аз много се изплаших, даже съвсем сериозно казвам, че си помислих, че е починал”, разказва още Кирил Огненски.

Мъжът вече е в болница, където се възстановява. А кметът Огненски е доволен от развръзката, но не разбира защо се шуми около случая.