Обичате да къмпингувате. Ето няколко трика, които ще ви улеснят

55

Къмпингуването може да бъде още по-приятно, ако се освободим от дребните неудобства, които го съпътстват. Ето няколко трика, с които да направите ходенето на къмпинг още по-добро преживяване.

1. Погрижете се краката ви да са топли.
Това може да стане като пъхнете в спалния чувал алуминиева бутилка с топла вода.

2. Научете се да отваряте бира без отварачка.
Няма нужда да си носите отварачка за бира, която да се мотае из багажа ви. Бутилката се отваря, ако натиснете капачката в ръба на масата за пикник и задържите бутилката под ъгъл. Натискате средната част на бутилката с другата си ръка. И готово!

3.Ползвайте Гугъл карти офлайн.
Преди да тръгнете, отворете Google Maps, идете на Menu, изберете Offline maps и после Select Your Own Map. Свалете си карта на местността, където ще къмпингувате. Така, дори да нямате обхват, пак ще имате карта в случай на необходимост.

4. Почистете грила предварително.
Тайната на вкусните кебапчета и пържоли е чистата скара.

5. Хладилна чанта.
За да не се цапа отвътре, не ползвайте торби с лед, защото текат и всичко в хладилната чанта става на каша. По-добрият вариант е да замразите пластмасови бутилки с вода и да сложите тях в чантата. После може и да изпиете водата.

6. Свалете си наръчник за оцеляване сред природата.
Свалете приложение със съвети за оцеляване на открито, което може да се ползва дори когато сте офлайн. Offline Survival Manual by Ligi за Андроид е подходящ.

7. Подгответе си единични дози кафе.
Преди да тръгнете, сложете по една лъжица смляно кафе във филтър за еднократна употреба и го завържете отгоре с конец. Пъхнете дозите в найлонова торбичка. Когато ви се допие кафе, натопете дозата в чаша с гореща вода за няколко минути. Така ще можете да пиете хубаво кафе без да цапате прибори.

8. Научете се да разпознавате растенията.
Има приложения, които разпознават растения и ще ви помогнат, ако се чудите дали това до вас е отровен бръшлян. Такова е например приложението PlantSnap. Снимате растението, а приложението го идентифицира.

9. Подгответе си разпалки.
За по-лесно палене на скари или лагерен огън, натъпчете в празна ролка от тоалетна хартия мъх, събран от сушилнята за дрехи, и увийте във вестник. Усучете краищата и метнете разпалките в багажа. Запалете от двата края, когато решите да ползвате.

10. Подгответе се за ухапванията от насекоми.
Ако сте апетитна хапка за комарите, пийте витамин B1 преди да излезете от палатката. Методът е изпробван ефективно в Тексас, където комарите са огромни и многобройни.

11. Удължете ципа на палатката.
Ако някога сте се мъчили да нацелите ципа на палатката нощем, ще оцените този трик. Улеснете разкопчаването на ципа, като му добавите по-дълга връв.

Източник: www.cnet.com

Превод и редакция:“Нова Вест“