„Лудогорци“ отпадат от Шампионска лига

36

„Лудогорец“ спечели реванша в Разград от третия предварителен кръг на Шампионската лига с 3:1 срещу „Апоел“ (Беер Шева), но отпадна от надпреварата.

Българският първенец бе близо до чудото, след като успя да наваква пасива си от 0:2 от първия мач още през първото полувреме след два гола на Вандерсон, пише „Монитор“. Още в 9-ата минута той прониза с глава вратата на израелския тим. В 33-ата минута пък Светослав Дяков го изведе сам срещу Гай Хаимов и той отново не сбърка. С това равенството от двата мача бе възстановено, а попадението на Марселиньо в 56-ата минута за 3:0 класираше „Лудогорец“ напред.

Израелците обаче върнаха един гол чрез Мохамед Гадир в 61-ата минута, след като топката рикошира в крака на Козмин Моци и връхлетя във вратата на домакините. 20 минути по-късно Марселиньо вкара 4-и гол за „Лудогорец“, който обаче бе отменен заради засада.

След още 5 минути гостите получиха право да изпълнят дузпа след неволна игра с ръка от Пластун в наказателното поле на българския тим, но Джон Огу прати топката далеч над напречната греда.

До края на мача „лудогорци“ натискаха, а гостите бавеха играта, обстановката се изнерви до краен предел и двата отбора завършиха с по 10 човека след червени картони на Майкъл Охана и Марселиньо.

Така „Лудогорец“ спечели реванша с 3:1, но с общ резултат 3:3 и гола на чужд терен „Апоел“ продължава в следващия плейофен кръг за влизане в групите на Шампионската лига. Тимът от Разград също ще играе в плейофите, но във втория по сила европейски турнир – Лига Европа. Жребият и за двете надпревари ще се тегли в петък.