19-годишен заловен да отглежда канабис в домашни условия

140

Снимката е илюстративна

Младеж на 19 години от град Лом задържан за 24 часа, поради отглеждане на канабис в дома си.

На 31.07.2017 г. в група „Противодействие на общата престъпност“ на РУ Лом е получен сигнал за отглеждане на растения от вида на канабис, съобщиха от МВР-Монтата за Нова Вест.

В резултат на проведените планирани мероприятия около 20,00 ч. същия ден във вилна зона „Садовете“ в гр. Лом е задържан стопанисващият вилата Ц.Ц./19 г./ от гр. Лом в момент на полагане на грижи за 4 растения, с височина между 50-60 см, засадени в 4 саксии.

При направения полеви тест е установено, че растенията реагират на наркотичното вещество „канабис“. При последвалите процесуално-следствени действия по претърсване и изземване в стая на вилата са намерени туби с препарати – листна тор, вода и други за растителна защита, уред за измерване на киселинността на почвата и други вещи, имащи отношение към отглеждането на растенията.

Намерените наркотични растения, с общо тегло 150 грама, са иззети. Ц.Ц. е доведен в РУ Лом, където е дал подробни обяснения. Задържан е за срок от 24 часа в РУ Лом. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом.