Една тежка катастрофа със загинал и две по-леки белязаха уикенда край Пазарджик

49

Снимката е илюстративна

Един е починал, а други двама са ранени при пътно-транспортни произшествия за времето от петък до днес, съобщиха от ОДМВР – Пазарджик за Нова Вест.

Най-тежката от катастрофите станала в късния следобед в петък на пътя между Септември и Ветрен. В близост до чешма 20-годишният П.Б. от Ветрен решил да заобиколи с лек автомобил „Ауди“ спряла на платното каруца. Когато предприел маневрата младият мъж блъснал пресичащият пътното платно А.Л.- 78г. от Септември. За съжаление в резултат на удара възрастният мъж е починал.

Вчера рано сутринта в района на 68-ми километър от АМ „Тракия“ станала втората катастрофа. 40-годишният турски гражданин И.С. пътувал със семейството си в лек автомобил „Волво“. Той настигнал и блъснал движещ се пред него „Опел“, управляван от С.С.- 37г. от София. Така пострадал пътуващият в немското возило столичанин Г.Д.- 37г. Той бил транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на ръката.

Вчера малко след 16.30ч. на пътя между село Варвара и Велинград е регистриран инцидент между мотоциклет и джип. На остър десен завой столичанинът Ц.М.- 31г. навлязъл с мотоциклет “Кавазаки“ в лентата за насрещно движение. Там последвал удар в джип „Ауди“, управляван от К.Н.- 22г. от Гълъбово. Мотоциклетистът е настанен за лечение в областната болница с множество фрактури и наранявания. И на трите произшествия са извършени огледи от дежурни групи при РУ-Септември, образувани са дознания.