Граничари осуетиха опити за контрабанда на голямо количество цигари, укрити в тайници

103

На ГКПП – Златарево са открити 1 617 260 къса, на ГКПП – Златоград – 200 000 къса цигари без бандерол, с полицейска мярка са задържани водачите

При специализирана операция, проведена на 15 юли на ГКПП – Златарево, за проверка бил спрян товарен автомобил “Рено” с македонски регистрационен номер, управляван от 51-годишен мъж от Петрич.

Извършена била щателна инспекция на 7 превозното средство, при която в тайник граничарите открили и иззети общо 1 617 260 къса /84 330 кутии/ цигари с македонски акцизен бандерол на стойност 556 000 лева. Шофьорът е задържан в ГПУ – Златарево. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е окръжната прокуратура.

Специализираната полицейска операция срещу контрабандата през държавната граница, производството и разпространението на акцизни стоки, трафика на наркотични вещества, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки е проведена на 16 юли от служители на ГПУ – Златоград.

В хода на спецакцията, при влизане в страната през ГКПП – Златоград, за допълнителна проверка бил отклонен 1товарен ”Фиат Дукато”. Според документите, микробусът, шофиран от 51-годишен жител на Златоград, превозвал дини в насипно състояние. Гранични полицаи извършили физическа проверка и установили, че на пода и тавана на автомобила са изградени двойни дъна.

От тайниците били иззети общо 200 000 къса /10 000 кутии/ цигари, без акцизен бандерол. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа в ГПУ-Златоград. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Смолян и е образувано досъдебно производство.