При спецоперация в столицата иззеха над половин килограм наркотици

39

В хода на проведените специализирани полицейски операции от сектор „Наркотици” при СДВР на 10, 11 и 12 юли са иззети 169.16 г амфетамин, 32 г хероин, 180. 85 г марихуана, 15.7 г кокаин и 1.66 г хашиш. Това докладваха от пресцентъра на МВР, за „Нова Вест“.

Предстои да излезе резултатът от назначената в НИКК експертиза на 161.35г прахообразно вещество. При акциите, проведени на различни адреси в столицата, са задържани 13 мъже и жени, съпричастни към съхранение и разпространение на наркотици.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на шестима от задържаните са повдигнати обвинения по смисъла на чл. 354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража”. Останалите са разпитани пред съдия и освободени.

На 12 юли, на бул. „Александър Стамболийски”, след покупко-продажба на дрога са задържани столичаните Д.В./26г./, Г.Л. /26г./, С.С./33г./, Ц.Н./37г./, С.Н./31г./Х.В./28г./, криминално проявени, и Н.Р./28г./ и 26- годишната С.М. При последвалите процесуално- следствени действия, обиски и претърсвания полицаите намерили и иззели различни по вид и размер хартиени и полиетиленови сгъвки, съдържащи различни вещества и 23 таблетки.

От изготвената експертна справка станало ясно, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 160.4г, марихуана с тегло 171. 48 г и кокаин- 2.2 г. Предстои изследване в НИКК на 141.35г прахообразно вещество.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на Д.В и Г.Л. са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Ден по-рано, на 11 юли, при проведена спецоперация на бул. „Гоце Делчев” след получен сигнал за лица занимаващи със съхранение и разпространение на наркотици, служители от сектор „Наркотици” при СДВР задържали криминално проявените Д.Т./31г./, Е.Д./44г./ и Н.К./49г./, неизвестен до момента на МВР. При предприетите обиски и претърсвания, в рамките на образуваното досъдебно производство, полицаите намерили и иззели множество хартиени и полиетиленови сгъвки, съдържащи различни по вид вещества, мобилни телефони, боен пистолет и електронни везни.

Резултатът от изготвените експертни справки показал, че иззетите вещества са кокаин с тегло 13.5г, амфетамин – 4.5г и хашиш с тегло 1.66г. Предстои изследване в НИКК на 20 г бяло прахообразно вещество. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на тримата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

На 10 юли сутринта в ж.к. „Света Троица” след покупко- продажба на наркотици спецполицаите задържали К.Ч./32г./, клиент и дилърите И.Н./49г./, и приятелката му К.Д./34г./. В хода на предприетите процесуално- следствени действия, обиски и претърсвания на автомобила на клиента и жилището, обитавано от продавачите, полицаите намерили и иззели множество различни по вид и форма разфасовки, съдържащи прахообразни и на бучки вещества, тревиста маса, мобилни телефони и пари. Тримата били задържани с полицейски мерки до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство.

След направената експертна справка станало видно, че иззетите вещества са хероин с тегло 32 г, марихуана с тегло 9.37г и амфетамин- 4.26г. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура, която е повдигнала обвинение на И.Н. за престъпление по чл.354 а от НК и му е наложила постоянна мярка „задържане под стража”.