Криминалисти иззеха в рамките на едно денонощие голямо количество марихуана и екстази

38

Проверките по противодействие на разпространението и притежанието на дрога са осъществени в нощните часове на 12 юли.

Около 02.30 ч. служители от РУ– Приморско предприели претърсване в квартира на ул. . Петрова нива в Китен, наета от 27 годишния А.Р. от Димитровград.

Там те открили близо 20 грама суха зелена тревна маса и 15 таблетки с различна форма, цвят и големина / екстази/. От мъжа била иззета и свивка с марихуана, последвало задържането му в рамките на 24 часа. Свивка с марихуана е намерена и при личния обиск на 20 годишен от Ловеч, работил като спасител на плажа в с. Синеморец. Той също е задържан за срок от едно денонощие.

Отново вчера била предприета проверка и в търговски обект за плажни стоки, разположен в къмпинг в Царево и стопанисван от 48 – годишния М.С. от Харманли.

При претърсването в сградата са открити кутия и плик със зелена тревна маса / марихуана/, а в обитаваната от М.С. бунгало – още три полиетиленови плика с марихуана. Мъжът също е задържан в рамките на 24 часа.

Общото иззето количество наркотик е около 125 грама марихуана и 15 таблетки екстази. Работата по случаите продължава, уведомена е прокуратурата.