Издирва се ученик помел с „Ауди“ туристи в Девинско (СНИМКА)

41

16-годишен младеж е обявен за общодържавно издирване, след като блъсна с кола петима пешеходци на пътя в девинското село Триград и избяга в гората, съобщи marica.bg.

Ученикът Кристиян Младенов се крие повече от денонощие из скалистата местност на родопското село. Захвърлил си е и телефона, за да не бъде открит.

Неправоспособният шофьор помел туристите на остър завой, тъй като не успял да овладее мощното „Ауди А6“. Групата от 7 души, които дошли да почиват като туристи в селото, се прибирала от вечеря.

Колата е блъснала трима възрастни и две деца. Пострадалите са настанени в смолянската болница без опасност за живота.

Сред тях има и 6-годишно момиченце, което е с комоцио и контузни рани по главата и лицето. Майката на детето пък е със счупен таз. Тежко е състоянието на други двама възрастни. Единият направо изхвърчал в градина и е бил търсен с помощта на фенерче. Леко ранено е и друго дете. Останалите двама от групата са невредими.

Кристиян се уплашил от случилото се, зарязал колата и побягнал в гората и скалите около Триград.

Момчето живее в София, но през ваканцията е на село. Според запознати негова приятелка знаела къде се е скрил, оставало да го убеди да се прибере. По случая е образувано досъдебно производство.

Ученикът можел да карал мотор и се пробвал