Пиян с отнета книжка се преобърна в нива

44

37-годишен, който управлявал след употреба на алкохол и отнета шофьорска книжка, предизвикал катастрофа край Шумен. Това съобщиха от ОД на МВР за Нова вест.

Сигнал за инцидента близо до разклона за кв Макак бил получен малко след 23:30 часа снощи. На място бил пратен патрулен екип.

Установено било, че водач на лек автомобил Форд „Фокус“ с шуменска регистрация се движил по пътя Шумен- Царев брод, на около 300 м преди разклона за Макак загубил контрол над автомобила и се преобърнал в крайпътна нива.

Мъжът е откаран за преглед в МБАЛ- Шумен, където му била установена фрактура. Ю.Р. от Шумен е тестван за алкохол. Дрегеър отчел 1, 13 промила в издишания въздух.

При отработване на произшествието станало ясно, че водачът управлява в едногодишен срок от лишаване от правото да управлява след влязло в сила наказателно постановление / книжката му била отнета след като бил установен да шофира в нетрезво състояние/.

Служители на РСПБЗН- Шумен са оказали съдействие за обезопасяване на автомобила, който бил обърнат в житен блок. За да не се допусне произшествие акумулаторът на автомобила бил изваден, а мястото край него обляно с вода.Образувано е бързо производство.