Аномалия край Шабла: Защо никой не се къпе в морето ? (Снимки)

294

Читатели  съобщиха за любопитно явление, на което станали свидетели преди минути , пише „Нова Варна“

Решили да се освежат на плажа в този горещ ден, но останали неприятно изненадани когато видели, колко реално е температурата на морската вода на плажа край гр. Шабла. Шокиращите за сезона 16 градуса, доста по-ниско от прогнозната за деня 23-25 градуса за Северното Черноморие.


Причината е силно южно течение, което буквално за минути може драстично да смъкне температурата на морската вода. Явлението е много обичайно за този регион.

Тази вечер в Шабла предстои концерт по повод посрещането на Джулая, вероятно гостите на града, няма да бъдат приятно изненадани от новината. За втора поредна година Шабла ще посрещне Джулая с „Легендите“. Йордан Караджов, Константин Цеков, Митко Кърнев, Любо Киров, Константин Марков и Стенли ще изпълнят най-големите рок хитове. Легендите ще бъдат подгрявани от рок бандите „Бумеранг“ и „Headmaster““, както и от група от местни таланти. Tе ще забият на шабленския плаж от 22.00 часа. Джулай морнинг фест ще се проведе тази нощ на Камен бряг. Началото на концертната програма е в полунощ. Ще участват „The Lefties“ от Шумен, „Анекдот“ от Русе, „Pleasure“ от Добрич, Иво Руев бенд, „Scarlet Aura“ от Румъния, Звезди Керемидчиев и група „Ахат“.