Подробности от МВР за тежката катастрофа на пътя Бургас – Созопол (Снимки)

29

На 30.06.т.г. около 09.19 ч. по пътя Бургас – Созопол, в района на спирка „Моряк”, възниква пътен инцидент, при който автобус „Волво”, с бургаска регистрация, управляван от 52 годишния В.Г. от с. Русокастро, общ. Камено, превозващ група чешки турист в посока Южното Черноморие, застига и блъска отзад втори автобус „Волво”, с бургаска регистрация, собственост на фирма за превози от Китен, с който се превозвали 14 пътника.
Своевременно към мястото на инцидента се отправили три полицейски екипи, служители от „Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и екипи на „Спешна медицинска помощ”, като е констатирано, че по-сериозно пострадали са водачът на л.а. „Волво” – В.Г. и неговия спътник и представител на чешката фирма – С.Б., 67 годишен, словашки граждани. Двамата са откарани към „Шокова зала” на УМБАЛ – Бургас, а останалите чешки туристи / в по-голямата си част в шок от катастрофата, без сериозни наранявания/ са откарани за допълнителни медицински прегледи в болница „Бургасмед”.
Пътната отсечка Бургас – Созопол в частта си до разклона за с. Атия е затворена до преместването на авариралите автобуси с помощта на тежка техника.