2 непълнолетни момичета са обвинени за хулиганство

13

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване за хулиганска проява, извършена спрямо съпругата и двете дъщери на един от заместниците на главния мюфтия. Това предадоха от пресслужбата Прокуратурата на Република България, за „Нова Вест“.

На 27.06.2017 г. около 11,30 ч. трите жени се намирали на паркинга на магазин в столичния кв. „Свобода“, когато до тях минали обвиняемите В.У. и А.З. – и двете непълнолетни. При разминаването им възникнал словесен конфликт. Първоначално обвиняемата А.З. се насочила към свид. Р.Б., като я наплюла в областта на лицето, след което се отправила към стоящата в близост свид. М.Б. и я ударила с ръка по лицето. Междувременно другата обвиняема В.У. нанесла удар с ръка по лицето на свид. И.Б., а след това ритнала последната.

В хода на разследването са проведени редица оперативно-издирвателни мероприятия от полицейските служители при 02 РУ-СДВР, при които като извършители на деянието са били установени обвиняемите В.У. и А.З.

На 28.06.2017 г. двете непълнолетни У. и З. са привлечени като обвиняеми за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителна дързост. Наказанието, предвидено за посоченото престъпление, е „лишаване от свобода“ до пет години.

С оглед необремененото съдебно минало на двете обвиняеми и предвид непълнолетието им, спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“ като най-подходяща с оглед отнемането на възможността им да извършат друго престъпление.

Разследването по делото продължава.