Шокиращи подробности за убиеца на Виола – Стефан: Безработен е, майка му го издържала

457

*Снимка: „Фейсбук“

28-годишният Стефан Станев, който вчера уби по особено брутален начин приятелката си, първоначално лъгал полицаите, че не живее в призрачното жилище в кв. „Света Троица“, пише в. „Телеграф“.

След това рязко променил мнението си като извъртял, че не помни нищо, споделиха криминалисти. Най-накрая опитал да се прави на луд. Проверка показала, че той до момента не е бил познат на МВР.

Тъй като обаче е бил наркоман още от ученическите си години, минал лечение преди време, което обаче не дало резултат, обясни шефът на СДВР Ивайло Иванов.

По думите му убиецът бил дрогиран, в него били открити амфетамини, както и в жилището. Тепърва ще се проверява дали и Виола е била под въздействието на дрога по време на убийството.

Бруталният престъпник е любител на твърдата музика, става ясно от профила му във „Фейсбук“. В него той позира на снимки предимно с дъщеря си, а последната му публикация е от 20 юни, където по ирония на съдбата е споделил клипче как огромна мутра напада жена, а тя успява да му се опъне и с каратистки шут го сваля на земята.

29-годишната му приятелка Виола Николова пък е обичала да посещава салони за красота, често е ходила на масажи и разкрасителни процедури. Освен във „Фейсбук“ била много активна и в сайт, където ученици и студенти си споделят лекции и уроци. Обичала е да посещава нощни клубове, където се е снимала предимно в дамска компания.

Станев е бил безработен, показала справка на полицията. Издържали го родителите му. Майка му имала 3 аптеки, купила му и джип „Волво“, с който го закопчали. По неофициална информация на хора, близки до семейството, жената е била много властна, тя е носила големите пари в къщи, като аптеките й работели с лекарства за раково болни пациенти.

Преди време именно майката изпратила Стефан на лечение в клиника във Варна. Баща му и приятелите му разказали пред ченгетата, че именно в морската столица Стефан се запознал с Виола.