Цигани пребиха с колове мъж, заради забележка да не берат от сливата на двора му

49

Цигани нападнаха и пребиха с колове 28-годишен мъж, който им направил забележка да не берат от сливата му. Инцидентът станал късно в неделя вечерта. Човекът е бил настанен в болницата с рани по главата, пише „24 часа“.

От МВР-Русе уточниха, че все още се разследва как точно е възникнала свадата. Побойниците са идентифицирани, но не са арестувани, само са разпитани, съобщи БГНЕС.

Антон Спасов се събудил от шум в двора късно през нощта. Чул, че някой чупи клони и бере плодове от сливата му. Младият мъж се показал отвън и направил забележка на апашите, а след това се прибрал пак у дома си.

„Аз съм казвал – яжте, но след 8 часа да няма никой, защото си лягам рано, работя първа смяна. Предупреждавах ги няколко пъти и последния път ги изгоних, излязох и ги изгоних“, разказва потърпевшият.

След малко обаче, двама от циганите почукали и го извикали навън. Върху собственика на сливата, в дома му, се нахвърлили десетина цигани и започнали да го млатят с прътове. Антон бил настанен в болницата, а ужасената му майка се обадила в полицията.

През този сезон обаче циганите често посягат на чужди плодни дървета и безнаказано ги обират, признаха полицаи.

Според „Дунав мост“ десет минути след като направил забележка да не обират посред нощ дървото в неговия двор, двама от мъжете го извикали навън. Единият го ударил, той отвърнал на удара. В този момент 6-7 души със сопи и пръчки прескочили оградата на дома на Спасов.

„Почнаха да ме налагат, да викат – убивай го, давай… Просто беше нещо неочаквано, аз не очаквах да стане такова нещо. Майка ми видя всичко, викаше: „Оставете го, ще се обадя на полицията“, беше някакъв ужас за нея“, разказва Антон.

Дошлите полицаи овладели ситуацията, а младият мъж е настанен в болница. Има четири шева на главата, счупен зъб, двете му очи са лепени. „Два кола счупиха с мен, ръката ми беше надута. Мислеха, че е счупена, кракът ме боли“, описва травмите си русенецът, опитал се да защити частната си собственост от нападение посред нощ.