Сладка победа за Григор Димитров в Лондон

26

Григор Димитров трябваше да се потруди доста, за да си осигури класиране на 1/4-финалите на турнира в Куинс, Лондон. Българинът се нуждаеше от обрат за успеха с 4:6, 6:3, 6:4 над 35-годишния французин Жулиен Бенето, пише „Блиц“.

В спор за място на полуфиналите Димитров ще премери сили с победителя от утрешния двубой между Данийл Медведев (Русия) и Танаси Кокинакис (Австралия).

Първи сет
Двубоят започна кошмарно за Григор Димитров. Българинът сервираше в откриващия гейм, но го загуби. Бенето затвърди пробива си и поведе още в началото с 2:0.

В шестия гейм, при резултат 3:2 в полза на французина, първата ни ракета стигна до първата си точка за пробив. Бенето обаче показа здрави нерви и въпреки няколкото кризисни момента, увеличи преднината си на 4:2.

До края на първия сет нямаше други пробиви и частта отиде на сметката на Бенето.

Втори сет
Димитров стартира трудно и втората част. Той отново сервираше в първия гейм и трябваше да положи доста усилия, за да го спечели. Отговорът на Бенето не закъсня и той изравни за 1:1 без затруднения. Постепенно Гришо заигра по-добре. Първата ни ракета поведе с 2:1, а в четвъртия гейм стигна до пробив за 3:1.

До края на сета и двамата тенисисти спечелиха сервис геймовете си и в крайна сметка частта беше за Григор след 6:3.