Най-бързият начин да охладим топла бира е да поставим бутилките в съд с лед и го поръсим със сол, съобщи в. „Дейли мейл“, цитирани от „Дарик“.
Методът беше демонстриран в канала на YouTube „Лайфхакер“ от двама влогъри – Анди и Маделин. Те изпробваха два начина. Първо обвиха бирения кен с мокра кухненска хартия, след което го поставиха във фризер.
При другия опит те поставиха бирата в метална кофа, пълна до горе с лед и вода и след това я поръсиха с чаша сол.
Фризерът и мократа хартия не свършиха никаква работа, защото пивото беше с температура 22 градуса Целзий след 10 минути. Солта и кофата с лед обаче успяха да изстудят бирата до 1 градус Целзий за същото време.
Тайната на успешния метод е, че солта разтопява леда, но понижава и температурата на водата, тъй като температурата на замръзване на солената вода е по-ниска – около минус 2 градуса Целзий.
Това означава, че водата може да стигне под 0 градуса, преди да замръзне. Затова често заледените участъци по пътя се поръсват със сол – тя разтопява леда и предотвратява замръзването му отново при 0 градуса Целзий.
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment