Най-бързият начин да охладим топла бира е да поставим бутилките в съд с лед и го поръсим със сол, съобщи в. „Дейли мейл“, цитирани от „Дарик“.
Методът беше демонстриран в канала на YouTube „Лайфхакер“ от двама влогъри – Анди и Маделин. Те изпробваха два начина. Първо обвиха бирения кен с мокра кухненска хартия, след което го поставиха във фризер.
При другия опит те поставиха бирата в метална кофа, пълна до горе с лед и вода и след това я поръсиха с чаша сол.
Фризерът и мократа хартия не свършиха никаква работа, защото пивото беше с температура 22 градуса Целзий след 10 минути. Солта и кофата с лед обаче успяха да изстудят бирата до 1 градус Целзий за същото време.
Тайната на успешния метод е, че солта разтопява леда, но понижава и температурата на водата, тъй като температурата на замръзване на солената вода е по-ниска – около минус 2 градуса Целзий.
Това означава, че водата може да стигне под 0 градуса, преди да замръзне. Затова често заледените участъци по пътя се поръсват със сол – тя разтопява леда и предотвратява замръзването му отново при 0 градуса Целзий.
**Слънчево и горещо време в България на 13 август** На 13 август (сряда) страната ще…
**40-годишен мъж, на хемодиализа, намерен мъртъв в хотел в Кюстендил** На 11 август 2025 г.…
Спецакция в Кошарица: Задържани дилъри с екстази и амфетамин Служители на отдел „Криминална полиция“ при…
Интервю с Мирослава Вълкова – един от инициаторите в ГРАЖДАНСКОТО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА Г-жо…
Новият случай на умишлен палеж във Велико Търново Вчера вечерта, още един подпалвач беше задържан…
Нов случай на умишлен палеж във Велико Търново Вчера вечерта в централната част на Велико…
Leave a Comment