Най-бързият начин да охладим топла бира е да поставим бутилките в съд с лед и го поръсим със сол, съобщи в. „Дейли мейл“, цитирани от „Дарик“.
Методът беше демонстриран в канала на YouTube „Лайфхакер“ от двама влогъри – Анди и Маделин. Те изпробваха два начина. Първо обвиха бирения кен с мокра кухненска хартия, след което го поставиха във фризер.
При другия опит те поставиха бирата в метална кофа, пълна до горе с лед и вода и след това я поръсиха с чаша сол.
Фризерът и мократа хартия не свършиха никаква работа, защото пивото беше с температура 22 градуса Целзий след 10 минути. Солта и кофата с лед обаче успяха да изстудят бирата до 1 градус Целзий за същото време.
Тайната на успешния метод е, че солта разтопява леда, но понижава и температурата на водата, тъй като температурата на замръзване на солената вода е по-ниска – около минус 2 градуса Целзий.
Това означава, че водата може да стигне под 0 градуса, преди да замръзне. Затова често заледените участъци по пътя се поръсват със сол – тя разтопява леда и предотвратява замръзването му отново при 0 градуса Целзий.
Мирослава Вълкова, един от инициаторите на ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА в откровен разговор за…
След силното послание от „Дамасцена 2025“, движението продължава по пътя към нов модел на управление…
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
Leave a Comment