Шофьор влезе в насрещното на пътя София – Варна и се блъсна челно в друг автомобил, има пострадали

31

На 18.06.2017 г. на път София-Варна в близост до Националния детски комплекс в с. Ястребино, община Антоново, правоспособният водач И.Р., на 34 г., от гр. Септември, област Пазарджик, управлявайки лек автомобил “Опел Астра“ с бургаска регистрация в посока гр. София-гр. Варна, в зоната на десен завой при мокра пътна настилка е изгубил контрол над управлението на автомобила.

Колата е навлязла в лентата за насрещно движение и се е блъснала челно в правомерно движещ се лек автомобил „Фолксваген Голф“ с великотърновска регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач С.Н., на 27 год., от гр. В. Търново.

В резултат на пътния инцидент в МБАЛ-Търговище са настанени за лечение и наблюдение трима души: водачът на лекия автомобил „Опел Астра“ – с фрактура на 3 ребра, возещ се до него 31-годишен мъж от гр. София – с травма на главата, и водачът на другия лек автомобил – с луксация на лява лакътна става и множество фрактури на дясно бедро. Всички пострадали са без опасност за живота им.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг по чл. 343, ал.1-б, във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.