Закопчаха нападател на „Валенсия“ за сексуален тормоз

32

Младият нападател на „Валенсия“ Санти Мина е бил арестуван за сексуален тормоз, разкри Cadena SER. Испанецът е прекарал нощта на четвъртък срещу петък зад решетките в полицейското управление в курортното градче Гаруча край Алмерия, но после е бил освободен, пише „Монитор“.

Оплакването срещу него е било подадено от момиче, което е разказало следната история: Тя била в компанията на Санти Мина и един негов приятел в клуб Mandala Beach Mojacar. В един момент тя и приятелят на футболиста се усамотили каравана, като това било по нейно желание. Малко по-късно обаче се появил нападателят, който вече бил чисто гол. Той започнал да опипва дамата и се опитал да осъществи полов контакт с нея, но тя отказала. След това момичето е подало сигнал в полицията и Санти Мина е бил арестуван.

21-годишният играч от „Местайя” се е явил пред съда, а след това е бил освободен, без да му бъде налагана гаранция.
Близки до футболиста, цитирани от Cadena SER, твърдят, че показанията на дамата са преувеличени. От „Валенсия“ призоваха за сдържаност в коментарите по темата и напомниха, че всеки е невинен до доказване на противното.

По-рано този месец – на 5 юни, в ареста попадна и Тео Ернандес от „Атлетико“ (Мадрид). Бъдещият футболист на „Реал“ също беше обвинен в сексуално посегателство при сходни обстоятелства. Тогава обаче съдът прецени, че няма доказателства за извършено престъпление.

Преди дни пък неговият брат – Люка Ернандес, също беше арестуван, но за нарушаване на ограничителна заповед, наложена му след оплакване от неговата приятелка.