Болен учител от Враца се сбогува във фейсбук преди да почине

69

Днес на 54 години е починал дългогодишен учител по география в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца Георги Георгиев, пише BulNews.bg.

От близо година той е в отпуск по болест заради борбата с рак на панкреаса. На 13 юни в личния си профил е описал поредната си битка с коварната болест. Тогава той е успял да излезе победител, но днес окончателно е загубил войната.

Ето прочувствените думи, с които благодари на лекарите и сина си: „Здравейте! Приятели, в случая искам да изкажа огромна благодарност на д-р Йорданов и неговия екип, които в петък на обяд ме приеха в безпомощно състояние с пулс 0 и за някакви 3 минути ме върнаха в живота, като със сложна манипулация ми източиха 12 литра вода от корема, не позволяваща на сърцето ми да работи. От това не помня нищо. Благодаря на сина ми, който реагира мигновено и само неговото присъствие ми даде сили. А са само 3-5 минути. Чул съм, че човек не умира много лесно, сега малко се съмнявам. По гръб ще лазя, по корем ще лазя, но това 4 сантиметрово човече, което 1 година се опитва да ми отнеме живота, не знае с кой си има работа…“

Погребението на Георги Георгиев ще е утре от 12.30 часа в Новите гробища във Враца. Мир на праха му!