Шведът Сами Кий разказа коренно различна история от тази на Сани Алекса

66

Неочакван обрат приема драмата с битата в Швеция българка Александра Апостолова. Проверка в полицията показа, че Сани не е подавала жалба, че е бита, Такава е подал брат й. Друга жалба в полицията, че е бил изнудван за пари от роднини на българката, е подал и соченият за насилник швед Сами Кий Сверт, пише в. „България днес“. Пред вестника Сами разказва история, коренно различна от тази на участничката в „Х Фактор“ Александра.

„Не съм пребил Александра! Още преди инцидента на няколко пъти се разделяхме. Не знам защо още ме нарича „любовта на живота й“ – месец по-рано вече й бях казал, че не я обичам, не й разреших да се нанесе у нас“, започна разказа си Сами и продължава: „Бяхме на тази сватба, но вече не точно като двойка. За мен нещата бяха приключили, но тя не искаше да приеме това. Александра не познаваше никой на сватбата, беше поканена само заради мен. По едно време ме викнаха да дойда да я прибера от бара. Защото се напила, буйствала и създавала проблеми на гостите и барманите. Не съм направил нещо, а те искаха да я изгонят от заведението. Не мога да си обясня защо твърди, че съм я бил! Обяснявам си го само по един начин – тя беше толкова пияна, че едва ли помни какво точно се е случило. По принцип Александра пиеше доста и това не ми харесваше“.

„Полицаите дойдоха в дома ми в неделя сутринта. Разказах им всичко. Заради разследването не мога да ви кажа всички подробности. Нека те ги кажат, след като приключат случая. Ще бъдете доста изненадани, като разберете какво точно се случи“, твърди шведът у подчертава: „Мислите ли, че ако наистина съм я пребил, щях още да съм на свобода? Законите в Швеция относно насилите са много сурови, дори най-малкото съмнение да имаше, че съм направил такова нещо, и вече отдавна щях да съм в ареста. Това, че не съм, трябва да ви говори доста“, допълва той.

„След инцидента бащата, братът на Александра, тя самата и един мъж, когото не познават, дойдоха вкъщи. Почнаха да питат колко пари имам и дали знам кой е непознатият. Самият мъж почна да обяснява, че се занимавал с „такива неща“ от 17 години и почна да говори как може „да решим проблема лесно и незабележимо“. Казах му да изпратим вкъщи бащата и брата, който бяха много разстроени и вярвайки на версията на Александра, ме заплашваха и наричаха как ли не. Но те не си тръгнаха. Обясних на този мъж каква е историята, показах му и моите рани, докато трябваше да се намеся заради Сани.

Тогава те си тръгнаха, след като ясно им казах, че няма да им дам никакви пари. Веднага след това се обадих на полицията“, разказва подробно Сами Сверт. „Искам ясно да се знае, че обичам България и българите. Бил съм в Пловдив два пъти и срещнах прекрасни хора. Не аз, а Александра наричаше сънародниците си „цигани“. Аз никога не бих употребил думата „джипси“, това е нейна дума!“, категоричен е шведът.

„Как мога да съм расист, като първата ми жена е афганистанка, а бившата ми приятелка – българка?, пита риторично той. „В Швеция има стандартна процедура – при съмнения за насилие и побой заподозреният се задържа. Щом като той не е задържан, очевидно не са били намерени доказателства до момента, че е причинил травмите на жената“, обясниха от полицията в Гьотеборг и допълниха, че по случая се работи интензивно, но разследването е затруднено от факта, че на практика разполага само с думата на единия срещу думата на другия.