Бившата съпруга на Георги Ташутев от Златоград трябва да му плати над 14 000 лева

74

Вече бившата съпруга трябва да брои на Георги Ташутев над 14 000 лева

Вече бившата съпруга трябва да брои на Георги Ташутев от Златоград над 14 000 лева. Георги Ташутев от Златоград осъди съпругата си. Но след куриозния процес между двойката Нора трябва да плати на Георги от ноември 2013 г. до август 2016 г. сумата 12 868,26 лева, както и 1320 лева за неизползван платен годишен отпуск, пише 24 часа.

Покрай делото случаят на двойката нашумя в региона. Георги работи във фирмата на съпругата си от дълго време. Имал подписан и трудов договор, но през всичките тези години пред съда твърди, че не е получавал и стотинка от заработения надник.

Не ползвал отпуски, работил също в събота и неделя.

Съпругата обаче изразява противоположно становище. Тя не оспорва, че мъжът е работил във фирмата, а това, че не му е плащано трудово възнаграждение. Били са семейство, въпреки че в момента са в процес на развод. Той никога не е работил без трудово възнаграждение и винаги е разполагал с всичките пари на фирмата, включително и с оборота, казва пред съда Нора.

Между двамата е имало доверие по отношение на парите, а това, че не се е подписвал във ведомост за заплати не означавало, че реално не е получавал пари, заявява категорично пред магистратите жената.

По думите ѝ Георги е ползвал и платен годишен отпуск. Двамата са почивали заедно. Дейността на фирмата не вървяла добре в последните години, затова жената решила да приключи с нея, но той я помолил да не го прави, за да му върви трудовият стаж.ра за неизплатени заплати за 3 години назад, съобщава dunavmost.bg.