97-годишен дядо от Пловдив смая всички (ВИДЕО)

48

Пловдивчанин на 97 години събра днес очите на всички, като се записа да тренира тенис. Жилавият пенсионер Стоян Дириманов се появи на кортовете на Академик до стадион „Пловдив“ и заяви на треньорите там, че иска да се занимава с интелигентната игра край мрежата. Малко по-късно бай Стоян направи и първата си тренировка на корта, съобщава „Марица“.

„Досега не съм играл тенис. Чукал съм малко на стена, но ми беше мерак да тренирам истински“, обясни мъжът пред репортер на Марица.бг. Макар че е на преклонна възраст, младежкият му дух не го оставя да стои на едно място и да бездейства. „Исках да се занимавам с нещо. Сега смятам да започна да карам и ролери, не е толкова опасно“, заяви ентусиастът, който се стреми да се поддържа в добро здраве.

Стоян Дириманов е бил машинен техник с опит. До 1953 г. имал собствена фабрика за копчета и капсули за кецове, но след това фалирал. И сега обаче е навит да завърти стария бизнес. „Ако си намеря спонсор, веднага можем да завъртим едно предприятие в кухнята ми. Имам машина, имам знания, ще направим пари“, крои планове 97-годишният пловдивчанин с младежки дух.