Хулиган преби жена, заради засечка на пътя в Шумен

28

29-годишен жител на село Никола Козлево е задържан за едро хулиганство в РУ- Шумен.

В 11:37 часа чрез телефон 112 бил получен сигнал за скандал между водачи на автомобили на бул.”Симеон Велики” в града, близо до бензиностанция. На място е насочен полицейски екип. Изяснено било, че жена, която била зад волана на лек автомобил Ситроен „ZX“ с шуменска регистрация и се движила в посока към кв. Тракия.

В същата посока се движил и водач на лек автомобил Опел „Астра” с холандски регистрационни табели. Жената била застигната от водача на опела. Той й препречил пътя, слязъл от автомобила и й нанесъл няколко удара в областта на лицето. Тя продължила, той я застигнал, отново я ударил и нанесъл удари с ритници по ситроена. Установен е на място- И.Г./29г./ от село Никола Козлево.

Пред полицаите заявил, че жената му сякла пътя. По време на проверката станало ясно, че автомобилът му е с изтекли регистрационни номера и ползва неистинска застраховка „Гражданска отговорност”. Случаят е докладван на прокурор от районната прокуратура в Шумен. За престъпление по чл. 325 ал. 3 от НК е започнато бързо производство.