Кристиано Роналдо: Тези, които ме критикуват, сега трябва да си приберат латерните

57

Нападателят на „Реал“ (Мадрид) Кристиано Роналдо, автор на два от головете във вратата на „Ювентус“, заяви, че годините не го притесняват и възрастта си я вижда само в паспорта. Също така той посъветва и хората, които го критикуват, да намалят ентусиазма, с който го правят, предаде БНР.

Отговорих на терена. Тези, които ме критикуват, сега трябва да си приберат латерните – заяви Роналдо – Невероятно е! Още един страхотен, великолепен сезон. Да завърша годината с титла в Шампионската лига, а също така да поставя и рекорд! Много съм щастлив. Ние сме първите, на които им се получава да спечелят два пъти подред Шампионската лига. И вкарах два гола, това е още един рекорд. Станах и голмайстор на турнира. Но всички момчета се потрудиха здраво. Преди финала тренирах по специална програма и се видя, че направих правилен избор. Както и моят треньор направи правилния избор за състава и тактиката. Щастлив съм, че сезонът приключва така.

Попитан дали напредването на възрастта не му влияе на мотивацията да играе на най-високо ниво. Роналдо отхвърли с иронична усмивка подобни предположения: Ще вървя още по-смело напред, за да събера колкото се може повече трофеи и награди. За мене това е невероятен край на един възхитителен сезон. В личен план през целия сезон за мене нещата се получиха както ги исках. Пределно съм мотивиран за следващия сезон, за следващите кампании. Годините ми са само в паспорта, това са само цифри. Чувствам се в тялото и в душата си като момче.