Станишев, Сакскобургготски и Борисов се събират, за да обсъдят бъдещето на страната

42

Трима премиери на България ще се срещнат на едно място, за да обсъдят бъдещето на страната. Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов ще нищят проблемите пред страната и ще отбележат добрите практики, на които може да се заложи. Инициативата е на лидера на ПЕС Станишев, пише novini.bg.

Дискусията „Европа отново на път“ ще се състои в понеделник от 10 ч. „Време е този важен обществен разговор да стартира и в България. Иначе рискуваме да останем в периферията. Целта ни е днес – 10 години след постигането на пълноправното европейско членство – проевропейски сили и личности у нас да потърсят консенсус по приоритетите, които България да отстоява като председател на най-престижния Съюз в света.“, отбелязват организаторите.

В дискусията ще участват още и вицепрезидентът Илияна Йотова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, министрите Лиляна Павлова и Нено Димов, председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин, бившите вицепремиери с ресор Председателство – Меглена Кунева и Деница Златева. Своя външен поглед ще представят Ивайло Калфин, Евгений Дайнов, Антоний Тодоров, Даниел Смилов, Мартин Табаков и Весела Чернева.