Скандалът между „сините“ и БФС е огромен! Левски напуска шампионата?

16

„Тръст „Синя България“ призова ръководството на Левски да обяви, дали тимът ще участва в баража за Лига Европа и да обясни позицията си, пише pik.bg. От сдружението заявяват, че ще подкрепят Левски, ако ръководството вземе решение „сините“ да не участват в Първа лига.

„Ако все още сме „отбора на народа“, то честността и прозрачността трябва да станат безусловни. Тръст „Синя България“ е единственият акционер в ПФК Левски АД, който представлява интересите на привържениците. Нашата цел на този етап е клубът да се управлява по финансово устойчив и прозрачен начин, без да участва в задкулисни машинации.

Припомняме, че поради тези причини през миналото лято предложихме Левски да откаже участие в първенството. Всичко, което се случи оттогава насам, показва правотата на тази позиция. Затова и подкрепяме всички стъпки на Левски в тази насока“, пишат от Тръст „Синя България“.

Спорт №1 в България се тресе. Скандалът между „сините“ и БФС е огромен. Левски като трети в класирането този сезон се предвижда да играе бараж за Лига Европа, а четвъртият Дунав най-вероятно ще се класира директно за евротурнирите. Сложният казус е породен от отказа на УЕФА да допусне ЦСКА до ЛЕ.