Полицаите искат по-високи заплати, плашат с протест

30

Синдикалната федерация на служители в МВР настоява бюджетът на министерството за 2018 г. не само да не бъде намаляван, а да бъде увеличен сериозно. Това става ясно от съобщение, изпратено до медиите днес, 2-ри юни.

В него се посочва, че очакванията са заплатите да бъдат увеличени с минимум 15%. „Ако това не се случи, съвсем скоро ще се срещнем с народните представители пред тяхното работно място. Бяхме принудени да проведем подобна среща през ноември 2015 г. и тя отново беше провокирана от мерките и вижданията за реформа на министър Горанов“, се посочва в съобщението.

От синдиката са на мнение, че лансираните идеи за реформа напоследък могат да „взривят“ системата за сигурност. Те са не само рискови, но и не показват държавническо поведение по отношение на обществения ред и сигурност и доказват, че целта на подобни мерки не е да се гарантира базовата потребност на гражданите и те да бъдат защитени в страна – членка, на която предстои председателство на Съвета на ЕС, а да се закърпят бюджетни дупки.