Григор Димитров играе днес по обяд за трета поредна победа на Ролан Гарос

29

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече достигна III кръг на Ролан Гарос, a от място на 1/8-финалите в надпреварата го дели испанецът Пабло Кареньо-Буста.

Мачът между двамата започва днес от 12 часа българско време и ще се играе на Корт №1 На същия корт българинът вече игра един път в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция, като се поздрави с успех над Томи Робредо.

Първата ни ракета достигна до този етап от турнира след победа над Стефан Робер в първи кръг, последвана от нова срещу Томи Робредо. Кареньо-Буста отстрани досега Флориан Майер и Таро Даниел.

В общия си баланс българинът и испанецът имат три двубоя на ниво АТР, а нашият води с 2-1 победи. Двамата за последно се срещнаха миналата година на Мастърса в Мадрид, където Димитров отстъпи в два сета. Последната победа на клей на Григор над този опонент дойде през 2014 г. отново в испанската столица.

Освен двубоя на Григор, програмата за петък предлага още много интересни срещи. В действие ще видим действащите шампиони Новак Джокович и Гарбине Мугуруса, както и 9-кратния носител на трофея Рафаел Надал.

Интересно ще е и на Корт №2, където Милош Раонич играе с Гийермо Гарсия-Лопес, като победителят от този мач отива на 1/8-финал срещу победителя от Григор Димитров – Пабло Кареньо-Буста.

Източник: tenniskafe.com