Хаос в хотел „Manila“! Мъж стреля напосоки, хора скачат от етажите (ВИДЕО)

44

Неидентифициран нападател в маска е стрелял по посетителите на хотела Resorts World Manila в столицата на Филипините. Това съобщава Си Ен Ен. Очевидци съобщават за взривове, които се чуват в района на произшествието.

Съобщава се, че неизвестен въоръжен мъж в маска се е намирал на втория етаж на хотела, който е един от най-големите в страната, откъдето е отрил огън по посетителите.

Съдейки по видеозаписи, заснети от очевидците, хората са се опитали панически да напуснат хотела след началото на стрелбата. Стрелбата е започнала малко след 2 часа сутринта, местно време, в петък.

При стрелбата има ранени, но точният им брой не се съобщава. Някои от пострадалите са със сериозни наранявания, тъй като са скочили от втория етаж на хотела. Към момента властите все още не са обявили, дали нападението е терористична атака.

Междувременно обаче терористичната групировка „Ислямска държава“ е поела отговорност за нападението в курорта „Светът на Манила” (World Manila). Говорител на близкото международно летище „Ниной Акино” (Ninoy Aquino) посочи, че съседният Терминал 3 е затворен.

В района се намират много хотели и ресторанти. Целият курортен комплекс е блокиран от пристигналите на мястото сили за сигурност. От няколко седмици филипинската армия води интензивни сражения с ислямисти в южния град Марави.

Сред убитите джихадисти има и чеченци.

По-рано президентът на Филипините Родриго Дутерте въведе военно положение в провинция Минданао след сблъсъци на армията с групировка, подкрепяща терористичната организация „Ислямска държава”.