Руснак с гръмко изявление: Открих град на Луната!

40

Радиолюбител от руския град Нижний Тагил направи гръмко заявление, че е открил на Луната град, създаден от извънземни същества, съобщи Утро.ру. Автор на находката е Валентин Дегтерев, който твърди, че откритието му е станало възможно благодарение на снимки, публикувани от НАСА, пише Пик.

Става дума за фотографии, направени от астронавтите на американската космическа агенция по време на шестте успешни полети до спътника на Земята в периода 1969-1972 г. Руският изследовател уточнява, че необяснимите обекти станали забележими в хода на деветата мисия на „Аполон“.

По думите на Дегтерев, когато US корабът извършвал обичайната си обиколка на Луната, около него „се появили различни видове НЛО, които били фиксирани на снимките“. „При това единият от неидентифицираните летящи обекти превъзхождал 10 пъти по размери „Аполон“ и буквално го следвал по петите“, твърди радиолюбителят. Той допълва, че на фотосите могат да бъдат разгледани и по-необясними неща. Дегтерев заяви, че „въпреки опитите да бъдат скрити някои детайли, цензурата не е успяла да изтрие ясните линии на изкуствен път върху повърхността на Луната“. Изследователят е твърдо убеден, че „в центъра на една от снимките се вижда база на извънземни, а на друга огромен кораб„.

Дегтерев обяснява, че на фотосите е съзрял още „огромен град с формата на диск на самия полюс на земния спътник и следи от дейността на разумни същества в няколко кратера“. Това далеч не е първото откритие на радиолюбителя – буквално преди две седмици той заяви, че е намерил в Антарктида претъпял крушение „космически кораб“. В качеството на доказателство за наличието на НЛО на Южния полюс Дегтерев публикува в своя YouTube-канал видеозапис, съдържащ спътникови снимки на летящия обект. В блога си на cont.ws изследователят разказва, че НЛО е станал забележим, след като в Антарктида започнало топенето на ледовете.