Оставиха в ареста обвинения за двойното убийство в София

26

Софийски апелативен съд остави в ареста Драгомир Драгомиров, който е обвинен за двойното убийство в столичния квартал „Витоша“, съобщава „Дарик“.

На 18 май в офис на строителна фирма Драгомиров застреля Вячеслав Коев и Стойка Мишева, а синът й бе тежко ранен. Мотивът за стрелбата били 100 000 лева, които Драгомиров трябвало да получи. Той е собственик на строителна фирма, а убитите – предприемачи.

Адвокатите на обвиняемия поискаха от магистратите да пуснат под домашен арест клиента им и посочиха, че няма опасност той да се укрие. Те подчертаха и това, че Драгомиров е без криминално минало и не е осъждан.

Адвокат Ася Манджукова заяви, че постановлението, с което е назначена психиатрична експертиза, е пълно с грешки и обвиняемият не е бил изследван в център за психично здраве, а за 5 минути в кабинета на разследващия в СДВР.

Магистратите счетоха, че няма опасност Драгомиров да се укрие, но извършеното престъпление е тежко и е налице обосновано предположение, че обвоняемият е съпричастен. Поради това съдът го остави в ареста.