Майка изпрати сина си на гурбет, часове по-късно загина в адска катастрофа

50

Майка изпрати сина си на гурбет в Америка и часове по-късно загина в адска катастрофа на пътя. В неделя сутринта Галя Илиева, съпругът и Ивелин и синът им Любомир пътували с личния им автомобил „Опел” за София, пише „Монитор“.

Семейството изпращало младежа за Съединените щати, където щял да започва работа. След това Галя и Ивелин тръгнали да се прибират обратно за Горна Оряховица, където живеят. Около 8,30 ч. сутринта на главния път София – Варна, край ловешкото село Малиново, опелът на семейство Илиеви бил пометен от внезапно навлязло в тяхното платно с висока скорост „БМВ”. В него пътували двама мъже, единият от които също бил от Горна Оряховица. От удара Галя и двамата пътуващи в „БМВ”-то загинали на място.

Съпругът на жената, Ивелин е в болницата в Габрово в отделението по реанимация, в критично състояние със съчетана травма на крака, ребрата и перфорация на черво. Директорът на габровската болница съобщи, че на пациента му е направена операция, но състоянието му все още не е вън от опасност. Останалите трима пострадали, са били настанени в болницата в Севлиево, без опасност за живота. Единият от тях, Калоян е в отделението по хирургия с комоцио и травми по тялото. Вторият – Тихомир е с луксация на лява тазобедрена става и е откаран за операция в „Пирогов”. Третият – Христофор е със счупен лакът и лумбален прешлен и е откаран за лечение в УМБАЛ – Плевен, съобщи за Агенция „Монитор” шефът на отделението по ортопедия в севлиевската болница д-р Валентин Василев.

Причините за катастрофата все още се разследват от ловешката полиция. Предполага се обаче, че неправилно изпреварване с висока скорост от страна на водача на „бавареца” на мокрия и хлъзгав път е довела до челния сблъсък с „опела” в насрещното платно.

Загиналата Галя Илиева работела във военния завод в град Лясковец и едновременно с това в закусвалня в Горна Оряховица. Преди това пък била няколко години на гурбет в Гърция. Тя ще бъде погребана във вторник в родното си село Обединение, община Полски Тръмбеш.

Трагедията в неделя сутринта е четвъртата тежка катастрофа в този пътен участък край село Малиново. На 15 юни 2014 г. отново при неправилно изпреварване и навлизане в насрещната лента за движение, последва челен сблъсък между два леки автомобила. При инцидента тогава загинаха четирима души: млад баща и 4-месечното му бебе и друго възрастно семейство. През юни 2015 г. отново при навлизане в насрещната лента шофьор се блъска в друг лек автомобил и загина на място. На 10 септември 2016 г. пък, 25-годишен мъж от самото село Малиново самокатастрофира с лек автомобил „БМВ” и часове по-късно почина в болницата.