„Задържане под стража“ за рецидивист ограбил мъж в Сливен

24

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Иван Г. ( на 21г. от гр. Сливен). Той е обвинен за това, че на 26.05.2017 г., в гр. Сливен, при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с Райчо Г., отнел чужда движима вещ – мобилен телефон на стойност 227 лв., от владението на С.С., с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.199 ал.1 т.4 вр.чл.198 ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК. Това докладваха от Окръжна прокуратура – Сливен, за „Нова Вест“.

Според прокурора, от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван Г. е извършил престъплението, в което е обвинен. По смисъла на закона то е „тежко“, като за него е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 15г.

Видно от справката за съдимост, обвиняемият е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежки умишлени престъпления и е търпял наказания лишаване от свобода. С тези факти прокурорът мотивира и възможността Иван Г. да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.