Военен самолет катастрофира, има пострадали (ВИДЕО)

57

Руски военен самолет е катастрофирал в южната част на страната, край Саратов, по време на тренировъчен полет. Един човек е загинал, а други четирима са ранени, съобщи ABCnews. По данни на РИА Новости потърпевшите са петима, пише Нова телевизия. 

Руското министерство на отбраната съобщи, че машината – Ан-26 – не е успяла да се приземи нормално. Един от двигателите вероятно е отказал и самолетът е забил нос в земята от 200 метра височина. Дали това е причината за инцидента тепърва ще се уточнява по време на разследването.

Оцелелите са били откарани в близката военна болница. Някои от тях са със сериозни наранявания.

В последните години руските военно-въздушни сили преживяха няколко инцидента, причинени предимно заради технически проблеми, припомня ABCnews. Миналото лято Русия приземи около 300 от изтребителите Су-27 след фатален инцидент. През юни 2016 самолет се разби край Москва, като пилотът не успя да катапултира и загина на място. Самолетът остави след себе си горяща просека дълга 100 метра в гора на около 2 км от Мураново.

През 2015-а се наложи спирането от употреба и на бомбардировача ракетоносец Туполев Ту-95, след като един от самолетите се запали.