Съдът остави в ареста обвиняемия за двойното убийство в столичния квартал „Витоша“

30

Днес, 30.05.2017 г., състав на Софийския апелативен съд остави без уважение искането на защитата на Д. Драгомиров за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Той е обвинен в извършване на престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, алт. 3 вр. чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1 от НК за това, че на 18.05.2017 г. в офис в столичния квартал „Витоша“ застреля двама души и тежко рани трети човек. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София, за „Нова вест“.

От анализа на събрания до момента доказателствен материал, въпреки началния етап на разследването, може да се направи извод за наличието на обосновано предположение за авторството на деянието. Открито и иззето е оръжието на престъплението. Извършената съдебно психиатрична експертиза не установява доказателства за афектно състояние на Драгомиров към момента на извършване на убийството или че той се намирал в състояние на невменяемост.

Съдът прие доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, че са налице всички предпоставки за задържането на обвиняемия: същият е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от петнадесет до двадесет години „Лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Налице и реална опасност Драгомиров да се укрие или да извърши друго престъпление.