Потрошиха зам.-кмета на Мизия на селски събор

75

Пиян потроши заместник-кмета на Мизия Николай Нековски на събора в село Крушовица. Добре почерпеният Пламен Цирконски ритнал жестоко отзад управника и го строполил на земята, пише „Монитор“.

„Болката беше неописуема”, разказа Нековски от болничната стая в частна ортопедична клиника във Враца. Оказало се, че десният му крак е счупен над глезена. Веднага след инцидента той е закаран в клиниката, където лекарите установили, че се налага обездвижване на крайника. Кракът му е гипсиран и след като остане около седмица в болницата, той ще лежи в къщи около месец.

Нековски отишъл като официален представител на общината на събора, заедно със служителки на администрацията. На тържеството на мегдана той прочел поздравителен адрес, а после седнал с кмета на селото Илия Илиевски и ВИП-гостите на софра в централната шатра. „Не съм пил капка алкохол, защото трябваше да върна колегите в Мизия”, кръсти се Нековски.

Пламен Цирконски пък се появил чак след полунощ в неделя. „Познавам този човек само визуално, чувал съм, че е криминално проявен за кражби”, разкри управникът. По думите му, по време на гощавката не е имало никакъв скандал, а той дори не говорил с нападателя си, който го изненадал в гръб.

Засега Нековски не е решил дали да търси съдебна отговорност от човека, който му е счупил крака. Но на мястото на инцидента е
пристигнал полицейски патрул и криминалисти веднага са се заели с разследване на случката.