Катастрофа завърши с ТИР в мантинелата и кола в канавката, като по чудо няма ранени

24

Вчера, около 14.40 ч., по път I-5, в посока север, се е движил т.а. „Волво“ с прикачено ремарке, управляван от 38 годишен водач от гр. Сливен. На км.224 водачът забелязал наличие на препятствие – предупредителен триъгълник, поставен на платното от водач на аварирало МПС, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора за „Нова вест“.

Поради движение с несъобразена скорост, товарният автомобил не успял да намали скоростта своевременно, преминал в лявата попътна лента за движение и се ударил в средната предпазна еластична ограда (мантинела).

След удара в мантинелата настъпил и сблъсък между товарния автомобил и страничната лява част на преминаващ покрай него л.а. „Дачия Сандеро“, управляван от 31 годишен мъж от гр. София, който напуснал платното за движение и спрял в крайпътна канавка.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен и за двамата. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква „а“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.