Задържаха 24-годишен мъж, ограбил и причинил смъртта на жена в столичен квартал

22

На 24-годишния криминално проявен и осъждан мъж от Севлиево е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Днес предстои да бъде разгледано искане за налагане на постоянна мярка за задържане.

Криминалисти от СДВР започнали разследване по сигнал за грабеж, постъпил в полицията на 20 май. Около 3.00 часа през нощта, близо до блок в ж.к. „Люлин 1“, 40-годишна жена била ударена по главата от непознат, който отнел от нея дамска чанта с лични документи, около 80 лева, към 12 г златни накити, банкови карти и мобилен телефон. Пострадалата била настанена за лечение в болнично заведение с комоцио, охлузвания и две счупени ребра, където на следващия ден починала.

В рамките на образуваното досъдебно производство разследващи предприели оперативни действия и на 22 май е задържан извършителят на завършилия фатално грабеж – Т.К. /24 г./ от Севлиево, криминално проявен и осъждан за грабеж.
След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура, му е наложена мярка за задържане до 72 часа. Днес предстои да бъде разгледано искане за налагане на постоянна мярка за задържане на извършителя.