Съда глоби фирма с половин милион лева

39

В хода на наказателното производство по делото, придобило медийна известност като „Недосегаемите“, Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Административен съд София – град (АССГ), предложение по реда на чл.83а ЗАНН.

По този начин СГП е упражнила законовата възможност да поиска от съда налагане на имуществена санкция на юридическо лице фирма – „ДКЛ 547“ ЕООД, за което са събрани доказателства, че оперира със средства, придобити от престъпна дейност.

Представените пред съда доказателства обосновават извода на прокуратурата, че в резултат на престъпната дейност на представител на дружеството срещу финансовата и данъчна система на страната, дружеството е придобило имотна облага в размер на половин милион лева.

АССГ е постановило решение, потвърдено към момента и с окончателен съдебен акт на Софийски апелативен съд, с което е наложена имуществена санкция на фирма „ДКЛ 547“ ЕООД в размер на 500 000 лв., както и обезпечителна мярка за сумата от 402 600 лв., налични по сметката на дружеството.