Страшна трагедия! Намериха полицай мъртъв в дома му, а до него служебното му оръжие

33

Страшна трагедия е сполетяла дирекцията на МВР в Бургас. Днес около 17 ч., в дома му в ж.к. „Славейков”, е намерен мъртъв един от най-добрите ни полицаи – Георги Райков, на 46 години, от Групата за борба с масовите безредици (БМБ). Това съобщи  Флагман.БГ, цитирайки свой източник.

До тялото на Райков е открито служебното му оръжие.

Не са ясни причините за фаталния край на полицая, който е завършил пазарджишката полицейска школа и който бе един от малкото верни на старата система служители – дисциплиниран и неподкупен. Печелил е куп национални състезания, професионалната му биография е безупречна.

Колеги на мъртвия полицай се обадиха в редакцията на бургаския сайт, за да уточнят, че става въпрос за крайно неприятна лична трагедия. Преди 2 месеца доблестният полицай получил мозъчен кръвоизлив от напрежението в службата. Въпреки че започнал да се възстановява, той най-вероятно е смятал, че проблемите с двигателните функции на тялото му няма да могат да се преодолеят напълно, което за него означавало край на кариерата като полицай и край на досегашния му активен начин на живот.