По рейсовете в Пловдив било стреляно не с пушка, а с прашка

40

Два чисто нови автобуса в Пловдив са с потрошени стъкла, след като по тях било стреляно с прашка. „Стрелецът” заредил прашката с метални копчета от дънки, а „изстрелите” дошли от близък блок в зона А-12 в квартал „Тракия”, където е последната спирка на рейсовете по линия 66.

От няколко дни линията е поета от нов превозвач – „Автобусни превози” ЕООД, чийто собственик Петко Ангелов е шокиран от инцидента, пише „Монитор“.

По двата рейса били изстреляни с прашката две метални копчета от дънки. Те били намерени във возилата, съобщиха от полицията в Пловдив. Най-вероятно золумът е дошъл от най-близкия блок, който се намира на около 25 метра от последната спирка на автобусите по линия 66. Стреляно е по големите им странични стъкла, разказа Костадин Тотков, който отговаря за автобусните превози на фирмата.

„До момента линия 66 се обслужваше от друга транспортна фирма. Ние я поехме от събота, 13 май и в понеделник ни е третият ден, а автобусите, по които е стреляно са чисто нови. Може и случайно да е, но може и да е било умишлено. Надяваме се полицията да открие бързо извършителя”, каза Тотков.

И двата автобуса, по които е стреляно, са били пълни с пътници. За късмет тогава хората са слизали от возилата и затова не са пострадали, обясни какво се е случило Недялко Славов от фирмата превозвач.
По думите му първият инцидент е станал в 7,30 часа, когато пострадал единия рейс, а вторият е станал 15 минути по-късно по втория автобус.

„Час пик. В този час от деня автобусите ни са пълни. Хората отиват на работа и е истинско чудо, че няма пострадали пътници. Още повече, че едната сачма още е в автобуса”, каза Славов, но по-късно през деня от полицията уточниха, че не става дума за сачма, а за метално копче от дънки.

Шофьорите Нейчо Марков и Митко Димитров са се изплашили много. „Шофьорите ни са в шок. Много са се изплашили. Истински късмет, че няма пострадали хора”, казват от автобусната фирма. Потрошените рейсове са откарани в гаража на превозвача, където щетите ще бъдат оценени от застрахователната фирма. Смяната на едно такова голямо странично стъкло на един от автобусите, излиза около 600-700 лева. Шофьорите на транспортната фирма са подали сигнал до 112. По случая е започнало разследване, а полицаи разпитват живеещите в блока до последната спирка на линия 66 в „Тракия”.