15 години затвор за мъжа, пребил до смърт 3-годишно момиченце

96

15 години затвор – такова наказание очаква мъжът, пребил до смърт 3-годишната си дъщеричка.

По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обв. Николай Ш., който преби до смърт тригодишното момиченце на жената, с която живеел на съпружески начала.

Тридесетгодишният обвиняем, излязъл преди месец от затвора и се настанил с майката на детето в пристройка в селскостопански двор в  с. Слана бара. Двамата работели като кравари при местен фермер.

В неделния ден около обяд Николай Ш. помолил  хора от фермата да извикат бърза помощ, тъй като на детето му е лошо. Казал, че момиченцето паднало от  леглото. Докато лекарите се опитвали да  спасят детето, обвиняемият изчезнал.
Полицията заловила Николай Ш., докато се опитвал да напусне селото.

Заключението на извършената аутопсия сочи, че смъртта на детето е настъпила в резултат на множество кръвоизливи в мозъка, корема и гръдния кош.  

Видно от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства по делото, е налице обосновано предположение по смисъла на чл. 63, ал.1 от НПК, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен.

Лицето е привлечено към наказателна отговорност  за „тежко престъпление“ по смисъла на чл. 93, т.7 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода не по-малко от петнадесет години.