Закопчаха 4-ма за отвличане на мъж от Русенско

37

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Русе и взе мярка «задържане под стража» по отношение на четирима бабаити, отвлекли мъж и пребили мъж в Русенско, съобщи 24 часа.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми 34-годишния Асан Ю., 33-г. Мерджидин Ю. , Георги Д. на 34 г. и 47-г. Демир М.

Четиримата отвлекли С.Б. на 25 април, като екшънът се разиграл в Русе и землищата на селата Червена вода и Николово. Те се решили на рискованата стъпка, защото подозирали жертвата си в палеж на сграда, извършен преди време.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че четиримата са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми.

Приема се, че е налице и реална опасност бабаитите да извършат и друго престъпление и да се укрият, за което свидетелства начинът на извършване на деянието, разкриващ по–висока обществена опасност. Те са упражнили физическо насилие спрямо жертвата си, отправяли и закани спрямо негово имущество, както и закани да отнемат живота на роднините му, да го убият.

При нанесения побой те причинили на човека и средна телесна повреда – три счупени ребра.

За извършеното деяние законът предвижда наказание от 5 до 7 години лишаване от свобода, поради което съдът взе спрямо четиримата мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Определението подрежи на обжалване пред Апелативен съд- В. Търново.