Хранителни навици според зодията

22

Замисляли ли сте се защо предпочитате някои храни пред други? А забелязали ли сте, че определени хора от вашето обкръжение имат същите вкусови предпочитания? Но не сте правили проучване, за да разберете кое е общото между вас, нали? Ние ще ви споделим една от причините защо едни хора предпочитат плодове, а други сладкиши. Това се дължи на вашия характер, а какъв е той, можем да определим най-лесно от вашата зодия.
Овен, Лъв и Стрелец
Или така наречените огнени зодии са хора, подвластни на емоциите, които лесно се палят, но и бързо угасват. Те са темпераментни и страстни, затова предпочитат храни, които поддържат тонуса им висок. Обичат да си похапват всякакви видове плодове, тъй като съдържат фруктоза, а в същото време са сочни и утоляват жаждата на винаги готовите за приключение огнени знаци. Какаото също е сред топ съставките в менюто им.
Телец, Дева и Козирог
Това са трите земни зодии, които както подсказва и самата им стихия, наблягат основно на кореноплодни зеленчуци, а именно картофи, моркови, цвекло. Те поддържат връзката им със земята жива, а тя спомага да се чувстват здрави и пълноценни индивиди. Концентрираната и разумна природа на тези три зодии ги прави изключителни внимателни към храната, която слагат на масата си. Те се придържат към балансирания режим на хранене и поради това често посягат към зърнените храни и всякакви видове пълнозърнести ястия.


Близнаци, Везни и Водолей

Въздушните знаци са интелектуални и общителни, обичат забавленията и удоволствията във всичките им форми и разновидности. Те ценят високо свободата и широките пространства, а нуждата им от въздух се изразява и в гастрономическите им привички. Залитат основно към зелените натурални храни – ябълки, авокадо, къдраво зеле, спанак и задължителната зелена салата. Така си набавят много от необходимите за организма витамини и минерали, като в същото време не се тъпчат с тежки и мазни храни, които само ще ги забавят, а те трябва винаги да са на гребена на вълната, нали така?
Рак, Скорпион и Риби
Водните знаци са кълбо от емоции и използват всяка възможност да похапнат продукти, които имат голям процент водно съдържание. Такива са краставиците, динята, гроздето, ягодите, малини и чушките. Изобщо всичко, което ще хидратира нежното им тяло и ще ги накара да се почувстват млади и жизнени. Те по принцип са най-младоликите представители на зодиака и това, както виждате, съвсем не е случайно.

Източник: woman.hotnews.bg