Слънцето и летните температури се завръщат през новата седмица. Вижте колко градуса ще е…

39

Днес от запад облачността ще се увеличава. Още преди обяд ще започнат валежи, на места – с гръмотевици, които до вечерта ще обхванат почти цялата страна. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от НИМХ.
Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югоизток. След обяд в западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°.
Хладното време ще продължи и в началото на новата седмица, но от четвъртък слънцето ще се завърне.
В сряда циклонът, който донесе повече дъжд, ще се изтегли на североизток и само в някои области на Североизточна България се очакват слаби валежи.
Над останалата част от страната ще се изясни до слънчево време, но все още ще бъде хладно. Минималните температури ще бъдат между 5 и 9 градуса, а максималните между 12 и 19 градуса, като по-хладно ще бъде в районите със слаби превалявания – в Североизточна България – между 12 и 16 градуса. В Западна България температурите ще бъдат между 16 и 18 градуса, в Централна и Южна България до 21 градуса.
От четвъртък времето ще се стабилизира, ще бъде по-често слънчево и температурите ще се вдигнат с няколко градуса. Максималните ще бъдат между 22 и 25 градуса.
През уикенда ще се затопли още.
Температурите ще бъдат с летни стойности – до около 29 градуса. В неделя само на места в Северозападна България може слабо да превали.